Kleintje Zuidenveld op 10 juli 2021

Zuidenveld (b)lijkt er nu echt aan te komen… Na twee ‘verloren’ jaren, waarin geen festiviteiten konden/mochten worden gehouden; gaan we ervan uit dat er volgend jaar geen belemmeringen meer zijn voor evenementen. We rekenen er op dat volgend jaar de vlag weer kan worden uitgestoken en het glas kan worden geheven. Het twee keer uitgestelde Zuidenveldfeest staat inmiddels op de agenda voor 2022; van 6 tot en met 10 juli! De organisatie is er helemaal klaar voor en gaat ervan uit dat ook de bevolking de draad weer oppakt en de twee jaar geleden reeds gestarte voorbereidingen hervat.

Zaterdag 10 juli vanaf 16.00 uur: Feestelijk ‘Zuidenveld-rondje’ door het dorp
Op zaterdag 10 juli zullen we Schoonebeek laten weten dat het Zuidenveld er nu echt aankomt!
Om vier uur ’s middags starten we. Enkele wagens met muziek trekken kris kras door het dorp, waarbij een aantal stops wordt ingevoegd. Daarmee wordt aangekondigd dat het feest er echt aan gaat komen! Op het Pallertplein zal een historisch draaiorgel voor een stukje sfeer zorgen. Getracht wordt om ook een kinderdraaimolen te plaatsen in het dorpscentrum; maar dat is afhankelijk van het al dan niet krijgen van een vergunning daarvoor. Hopelijk komt u met de promotieactie al een beetje in de stemming om straks aan de slag te gaan en de voorbereiding voor het ‘Zuidenveld 100 +’ evenement, dat we nog tegoed hebben, weer op te pakken.

Op het kaartje is te zien welke straten we op 10 juli tijdens onze Zuidenveld-promo aandoen.

Rotonde Europaweg tot Spanjaarspad. Spanjaarspad wordt gevolgd tot Westerlanden, de Mente en vervolgens de Lauensteinstraat op. Vanaf de Lauensteinstraat richting Waterbies, met een lus weer terug naar De Beekpunge. Met een lus weer terug naar de Kerkhoflaan. Vervolgens richting Bongerd, Uithof, Andrieserf, De Kerfjes en Flintenpad. Dan door de Kooikerlaan, Flintenpad en de Liaslaan terug naar de Europaweg. Vanaf de Europaweg richting Prinsenhofweg, Middendorp, Albstraat naar de Beeklanden. Beekweg, EEG-laan, Duitslandlaan rond tot de EEG-laan. Daarna Beekweg, Beeklanden, de Slagen, het Schut door tot aan de Nieuw Amsterdamse weg, rotonde. Deze route wordt twee keer gereden.